Personvernserklæring for Bipolarforeningen Norge

Denne personvernerklæringen gjør rede for foreningens håndtering av personopplysninger som samles inn for å utøve våre tjenester overfor medlemmer og andre vi jobber med.

Denne erklæringen skal bidra til at vi etterlever lov om personopplysninger fra 2018. Dokumentet skal også bidra til å påvise at vår behandling av personopplysninger er i samsvar med loven. 

Behandlingsansvarlig i organisasjonen er daglig leder om ikke oppgaver er delegert. Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger kan gjøres til post@bipolarforeningen.no.

Medlemskap
Fra våre medlemmer innhenter vi navn, adresse, telefonnummer, fødselsår og epost adresse. Disse opplysningene er grunnlag for å rapportere på antall medlemmer for å motta offentlig tilskudd til drift av organisasjonen. I tillegg trenger vi kontaktinformasjon på medlemmer for å kunne gi et tilstrekkelig tilbud og informasjon knyttet til medlemskapet. Når man melder seg inn i organisasjonen samtykker man til å få tilsendt nyhetsbrev og invitasjon til arrangementer mm.


E-post
Du kan sende e-post til oss, men husk at alle virksomheter er sårbare for datatyveri. Du bør derfor ikke sende sensitivt innhold per e-post. Om vi mottar en slik e-post, behandler vi e-posten i henhold til innhold og sletter den straks.


Nyhetsbrev
Som medlem hos oss får du tilsendt regelmessige nyhetsbrev. For at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev må du registrere din e-post adresse hos oss ved innmelding. Denne lagres i en egen database og deles ikke med andre. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet.


Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for å kartlegge besøkende og deres bruk. Dette gjør vi for å tilpasse og gjøre nettstedet vårt mest mulig relevant for våre besøkende. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger. Du kan selv forhindre at informasjonskapsler blir lagret på datamaskinen din ved å endre innstillinger i nettleseren.


Påmelding til mestringskurs, medisinkurs og samlinger
På vår nettside og nyhetsbrev er det mulig å melde seg på kurs. I tilknytning til dette samler vi informasjon som navn og kontaktopplysninger, i tillegg til allergier og behov for tilretteleggelse. Disse personopplysningene blir brukt til å administrere arrangementet. Personopplysningene vil slettes etter endt arrangement.

Påmelding til andre aktiviteter som webinarer og temakvelder
På vår nettside er det mulig å melde seg på webinarer og temakvelder. I tilknytning til dette samler vi informasjon som navn og epostadresse, som brukes for å administrere arrangementet. Det er også valgfritt om du ønsker å legge igjen telefonummeret ditt. Dersom du gjør det, samtykker du samtidig til at Bipolarforeningen kan kontakte deg for saker som kan være av interesse for deg.