Bipolardagen Kristiansand

Når 21. mars 2024 19:00 - 21. mars 2024 21:00

Velkommen til markering av Bipolardagen 2024 i Kristiansand! 

Syk eller psyk? 
En samtale om sykeliggjøring av livet: med utgangspunkt i diagnosen bipolar lidelse. 

Inngang: Gratis, krever ingen påmelding. 

Program: 
Pia Beate Pedersen, 
journalist og vert for podkasten Pia og psyken. Har  bipolar lidelse, kaller seg selv for gærningen, og har snakket med hundrevis om psykisk helse på podkasten sin.


Sondre Risholm Liverød, 
psykolog og vert for podkasten Sinnsyn. Er psykologspesialist på DPS-Solvang, gir gode råd på podkasten sin, og er kritisk til flere sider ved psykisk helsevern.


Erlend Waade, lærer og skribent. Har bipolar lidelse, og jobber frivillig i ungdomsskolen, blant innvandrere, og i Bipolarforeningen. 

Velkommen til en lærerik samtale mellom personer med egenerfaring med psykisk lidelse, og en psykologspesialist som utfordrer.
Samtalen vil dreie seg om hva en bipolar diagnose egentlig innebærer, om hvordan den oppleves fra innsiden og for spesialistene, om problemer med medisinering og sykeliggjøring av livets utfordringer, og grenser mellom personlighet og psykisk sykdom. 
De som kommer vil oppleve en samtale mellom engasjerte deltakere som evner både å være personlige og utfordrende. På denne måten ønsker de å bidra til større innsikt og forståelse for psykiske lidelser. Og sjansen for at de som lytter til samtalen, vil bli berørte, er stor.