I dette biblioteket har vi samlet filmer, bøker og serier som omhandler bipolare lidelser. Send oss gjerne tips post@bipolarforeningen.no hvis du har noe å anbefale som du tenker at andre kan ha nytte av.

Filmer og serier

Dokumentarer:

Serien Sinnsyk – Cecilie Kåss Furuseth, NRK

Tung Jakke – Liv Irèn Bratterud

Del 1: Stephen Fry The Secret Life Of The Manic Depressive

Del 2: Stephen Fry The Secret Life Of The Manic Depressive

«Up/Down» Bipolar Disorder Documentary  (2011)

Del 1: BBC Horizon 2008 How Mad Are You

Del 2: BBC Horizon 2008 How Mad Are You

Helsefilm – Bipolar lidelse type 1

Halvor Bruun forteller om å leve med bipolar lidelse – Nasjonal Digital Læringsarena

Filmer og tv-serier basert på karakterer med bipolare lidelser:

Silver Linings Playbook (2012)

The Informant (2009)

The Flying Scotsman (2006)

The Hours (2002)

Homeland (2011 – )

Blackbox (2014 – )

H. Bauer, E.W Martinsen (2012): En forvirret nybakt mor

Finn flere tema og litteratur i: Erfaringskompetanses bibliotek

Informasjonsbrosjyrer

Bipolarforeningens brosjyre: Bipolare lidelser – Informasjon om bipolare lidelser, medikamenter og behandling

Livet med bipolar lidelse – Nasjonalt folkehelseinstitutt

Stemningslidelser – brosjyre skrevet av Trond Aarre og Petter Bugge   (Psykopp)

Stemningslidelser – mestringsbok skrevet av Geir Thingnæs     (Psykopp)

Foreldre til et barn med bipolar lidelse – Dansk brosjyre av Krista M.N Straarup

The Bipolar Bear Family – When a Parent Has Bipolar Disorder – Amerikansk paperback av  Angela Holloway

Mani og Depression – Dansk brosjyre av Krista M.N Straarup

12 lives – 12 people talk about their experience of serious mental illness (hafal)

Søvn og søvnproblemer – Brosjyren gir grunnleggende informasjon om søvn og søvnregulering.

Søvnproblemer – hvordan skal de behandles? – Brosjyren omtaler søvnforstyrrelser og hvordan de kan behandles ved hjelp av søvnhygiene, søvnrestriksjon, lys og melatonin.

Behandling av døgnrytmeproblemer hos unge mennesker – I brosjyren beskrives døgnrytmer og døgnrytmeforstyrrelser. Det beskrives også hvordan man kan behandle forsinket søvnfasesyndrom med hjelp av lys og melatonin.  (Helse Bergen)

Helse Norge:   Å være pårørende

Helsedirektoratets brosjyre: Pårørende – en ressurs