Mestringskurs

Vi tilbyr mestringskurs rundt omkring i landet der vi gir deg våre beste råd til hvordan du kan leve med og mestre bipolar lidelse. Kursene går over to dager og er tilpasset både personer med bipolar lidelse og deres pårørende.

Vi i Bipolarforeningen vet at en bipolar lidelse oppleves ulikt. Det er svært viktig å finne strategier som passer for deg og som kan bidra til å gjøre din hverdag best mulig. På kurset vil du få en grundig innføring i våre generelle anbefalinger, som du kan gjøre til dine egne. Kursene er tilpasset både personer med diagnosen og pårørende.

Kurset består av to deler:
– Første del inneholder en fagdel om bipolare lidelser, diagnostisering og behandling som holdes av en faperson (psykiater/psykologspesialist).
– Andre del inneholder erfaringsforedrag fra brukere, grupperarbeid, en gjennomgang av gode råd om forebygging og mestringsstrategier, samt stemningsregistrering.

Bipolarforeningen mottar positive tilbakemeldinger i evalueringene av mestringskurs. Deltakerne opplever at det er nyttig å møte andre i en lignende situasjon. De fleste opplyser å få bedre innsikt og har fått hjelp til å finne egne mestringsstrategier.

Du kan delta på kursene våre uavhengig av hvor du bor. Kurset krever ingen henvisning.